Перу 2008 - фотки од искачувањето на Есфинге

Други галерии:

- Патувањето и Хуараз,

- Хатун Мачај (4200м)

Езерото Парон и Пирамиде Гарсиласо - почеток на патеката кон Есфинге

Долината Парон изобилува со вода од глечерите - реки, водопади... Но исто така и многу големи, плочести и недопрени карпи со можност за нови и нови насоки...

Прв поглед кон Ла Есфинге (5325м)

 

Перуанската Сфинга

Кон карпата

Фантастична позадина - Гарсиласо, Чакрараху, Хуандој...

Последни подготовки

И првиот контакт - ЈУХУ!!!

На сидриште

 

Фантастична, фантастична, ФАНТАСТИЧНА карпа!!!

*Фотографиите се направени од Џован Готиер

Copyright © 2005 Alpinizam.org