Перу 2008 - фотки од патувањето и градот Хуараз

Други галерии:

- Хатун Мачај (4200м),

- Ла Есфинге (5325м)

На аеродром во Њујорк

На пат кон Хуараз

Најпрво низ пустинското крајбрежје

Потоа малку зеленило

И конечно првите планини

а таму секако - фудбал - на 2500мнв

Во Хуараз - првиот поглед кон планините

Главната улица во Хуараз

„Калифорнија Кафе“ - место каде најчесто доручкувавме и ручавме. Пријатно место со интересна библиотека...

Втората главна улица во Хуараз

 

 

 

Болдеринг - во близина на Хуараз - локалитет Лос Оливос

Copyright © 2005 Alpinizam.org