На оваа тема:

- Ивон Шуинард;

- Том Фрост;

- Ројал Робинс;

- Чисто качување (текстови на Шуинард, Фрост и Робинсон);

- Од Шуинард до БД

Каталогот кој промени сé

-05.12.2012г., Игор Т.

Во 1972-рата година се појави култниот каталог на Шуинард Еквипмент за таа година.

„Чистото“ качување доби силен гласник кој низ децениите инспирира многу качувачи. Пораката не смее да биде заборавена и еве 40 години подоцна, благодание на Black Diamond (можете да ја погледнете врската помеѓу оваа компанија и Шуинард Еквимпент, преку еден од линковите лево), да ја погледнеме подобро содржината на овој каталог:

Copyright © Alpinizam.org